FIDEJ – KRAMER REGIJSKA PRVAKA / OTS CELJE

FIDEJ – KRAMER REGIJSKA PRVAKA / OTS CELJE

FIDEJ – KRAMER REGIJSKA PRVAKA / OTS CELJE

Na kegljišču trgovskega centra Pilon v Šoštanju je potekalo regijsko prvenstvo tandem dvojic člani. Na prvenstvu, ki je veljalo tudi kot kvalifikacije za nastop na DP (državnem  prvenstvu), je nastopilo 16 dvojic iz kegljaških klubov Konjice, Šoštanja, Pivovarne Laško, Komcel Celje in Ljubnega. Dvojice so se najprej pomerile v 1/8 finala. Šoštanjčani so nastopili s šestimi dvojicami, le dvema paroma pa se je uspelo priborit nastop v 1/4 finala. Zanimivo tekmovanje je zahtevalo žrtve tudi med najboljšimi pari. Kar štirje Šoštanjski pari so izpadli pa dodatnih dveh lučajih. Obe Šoštanjski dvojici sta napredovali v polfinale, toda le enemu paru se je uspelo uvrstiti v veliki finale. Najbolj napeto srečanje je bilo v finalnem nastopu, saj so številni navijači lahko prvake pozdravili šele po četrti seriji podaljšanih lučajih. Zmaga domačega para je bila zaslužena, saj sta vse svoje nasprotnike do finala spravila na kolena že po dveh setih. Tudi v igri za tretje mesto se je odločalo po podaljšanih lučajih, srečnejša pa sta bila Konjičana, ki sta premagala par iz Šoštanja. Pravico nastopa na DP sta si tako priborila prva dva para regijskega prvenstva.

Rezultati: 1. Fidej – Kramer (Šoštanj) – 261 – (2:1), 2. Jazbinšek – Hrastnik (Pivovarna Laško) -265 – (1:2), 3. Iršič – Višnar (Konjice) – 260 – (2:1), 4. Hasičič – Petrovič – 247 (1:2)...

Rezultati ostalih domačih parov: 9. mesto Šehič – Voršnik, 13. Kompari – Ognjenovič, 14. Sotler – Arnuš, 15. Pintarič – Sečki.

DP bo odigrano 22. decembra 2018 na kegljišču v  Kranju. 

        Razpored tekmovanja        

        Rezultati        

        Vrstni red

   Fotografije