5. krog (OTS CELJE 2019/2020) ŠOŠTANJ II : TIM LAŠKO

5. krog (OTS CELJE 2019/2020) ŠOŠTANJ II : TIM LAŠKO

DRUGA EKIPA ŠOŠTANJA PORAŽENA NA DOMAČIH STEZAH

Kegljači druge ekipe Šoštanja, ki nastopamo v 1. ligi OTS Celje, smo se v petek 29.11.2019 na domačih stezah pomerili s lanskoletnimi prvaki naše lige, ekipo KK TIM Laško. Sam začetek tekme ni obetal nič dobrega za domačo ekipo. Za igro prvega para je bilo značilno, da smo lahko na eni strani spremljali igro zelo razpoloženega domačega kegljača, ki je osvajal set točke in na drugi strani težave domačina, ki mu igra na polno nikakor ni stekla. Gostje so slabosti domačina s pridom izkoristili in uspeli rezultat izenačiti na 1:1 z zaostankom samo dveh kegljev. Podobna zgodba kot v igri prvega para se je odvijala tudi v igri drugega para. Ponovno slab začetek enega od domačinov in dober začetek drugega. Gostje so uspeli že v prvem setu zaostanek izničiti in celo povesti za 11 kegljev. Od tega trenutka dalje je razlika v podrtih kegljih samo še naraščala v prid gostov. Na polovici druge igre je bila potrebna menjava v domačem moštvu in ni veliko manjkalo, da bi domači kegljač izničil zaostanek in osvojil ekipno točko. Zmanjkali so samo trije keglji za delitev ekipnih točk. Tako so gostje povedli s 3:1 in prednostjo 32 kegljev. Nič še ni bilo odločenega. Na steze sta stopila kegljača domače ekipe, ki jima je v prejšnjem krogu uspelo iz poraza izvleči nerešen rezultat. Tokrat je bilo drugače, čeprav na začetku tretje igre ni kazalo na popolni polom. Eden od domačinov je v prvem setu osvojil točko in zmanjšal skupno prednost v kegljih za 13, medtem ko se je moral drugi domačin zadovoljiti z delitvijo set točke. Nadaljevanje igre je bilo popolnoma v znamenju gostov, ki so opravičili vlogo favoritov na tej tekmi. Domačina sta tokrat popustila pod pritiskom lovljenja rezultata in nujnega osvajanja set točk za končno zmago. Igra na polno in tudi na čiščenje ni bila takšna, kot so navijači domače ekipe pričakovali. Pred zadnjo menjavo stez je bilo vse odločeno, zaostanek 87 kegljev in neizbežen visok poraz domačinov. Na koncu zaslužena zmaga gostov 7:1 in prednostjo 79 kegljev. V domačih vrstah bo potrebno nekaj spremeniti, saj preveč zgrešenih metov na domačih stezah in samo dva ali trije razpoloženi kegljači, ne obetajo nič dobrega za nadaljevanje lige. Kegljanje je ekipni šport, šteje skupno število podrtih kegljev in le dobro oglašena ekipa lahko premaguje svoje nasprotnike

V naslednjem, 6. krogu potujemo na vroče gostovanje na kegljišče Golovec v Celje, naš nasprotnik bo KS Cinkarna, s pričetkom ob 16.00 uri.

Šoštanj II: Križovnik – 470 (0); Kramer – 554 (1); Šehič – 212 – Sotler – 248 – 460 (0); Aleksić – 497 (0); Ognjenović  - 484 (0) in Kompari – 483 (0).

       Rezultati 5. kroga in lestvica

       Uradni ekipni zapisnik KZS – 5. krog

      Statistika tekme

   Fotografije

Rezultati 5. kroga – 1. liga OTS Celje (moški):

KK ŠOŠTANJ II : KK TIM LAŠKO (2948:3027); 1:7
KK KOMCEL EN. : KK LJUBNO G.K.E. (2782:2864); 2:6
KONJICE III : RUDAR II (2940:3124); 0:8
KK LAŠKO : SKOMKOL (2914:2666); 7:1

Prost: KS CINKARNA