DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL - KRANJ 2024

DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL - KRANJ 2024

DRŽAVNO PRVENSTVO OSNOVNIH ŠOL - KRANJ 2024

Organizatorja tekmovanja Kegljaški klub Šoštanj in Zveza OTS Celje, sta v sodelovanju s Kegljaško zvezo Slovenije in Zavodom za šport RS Planica, v mesecu marcu in aprilu razpisala Področno prvenstvo osnovnih šol v kegljanju za leto 2024, ki je veljalo kot kvalifikacije za državno prvnestvo v Kranju.

Tekmovanje je potekalo v dveh starostnih kategorijah, in sicer ločeno po spolu: 

1.     Učenci in učenke, letnik 2009 in 2010.

2.     Učenci in učenke, letnik 2011 in 2012.

Področno prvenstvo osnovnih šol je potekalo na štiri-steznem kegljišču v Šoštanju od torka, 26.3.2024 do vključno petka, 12.4.2024 v času med 9.00 in 15.00 uro. Na razpolago so bili termini vsak torek, sredo, četrtek in petek oz. po dogovoru. Kegljišče v Šoštanju so že drugo leto zapored obiskali le učenke in učenci osnovne šole Hruševec iz Šentjurja, kar ni najbolj vzbodbudno za prihodnost kegljanja na našem področju. Skromen odziv osnovnih šol iz celjske in šaleške regije, pomeni velik izziv organizatorjem tekmovanja, da se v letu 2025 to izboljša.

Organizatorji tekmovanja se iskreno zahvaljujejo OŠ Hruševec - Šentjur za udeležbo na kvalifikacijah za državno prvenstvo in tudi za samo udeležbo na državnem prvenstvu v Kranju. Glavni organizator tekmovanja, je za vsak letnik posebej, pripravil medalje za prva tri mesta in priznanja za vse sodelujoče. Za učence in učenke, ki so se uvrstili na državno prvenstvo, pa je pripravil še posebno presenečenje s tekmovalnimi majicami, na katerih je prikazan logotip kegljačev na prsni strani in keglji z napisom na hrbtni strani majice.

Na državno (finalno) tekmovanje, ki je bilo v petek, 26. aprila 2024 na kegljišču TRIGLAV v Kranju, so se uvrstili po trije (3) najboljši posamezniki-ce iz vsake starostne kategorije.

Rezultati učencev in učenk področnega tekmovanja PC CELJE:

      Končni rezultati za leto 2024 - UČENCI

      Končni rezultati za leto 2024 - UČENKE

Rezultati učencev in učenk DRŽAVNEGA PRVENSTVA:

      Končni rezultati DRŽAVNEGA PRVENSTVA - Kranj, 26.4.2024 (Vir: KZS)

   FOTO utrinki OŠ Hruševec - Šentjur (Claudia Rabuza)

      ARHIV 2023