RADA SAVIĆ IN UROŠ STOKLAS SLAVILA V ŠOŠTANJU

RADA SAVIĆ IN UROŠ STOKLAS SLAVILA V ŠOŠTANJU

RADA SAVIĆ IN UROŠ STOKLAS SLAVILA V ŠOŠTANJU

S finalnimi nastopi osmih najboljših tekmovalcev in tekmovalk se je na kegljišču v Šoštanju končal 17. mednarodni božično-novoletni turnir Šoštanj 2018. Turnir v Šoštanju se uvršča med največje tako po številu tekmovalcev, kot po nagradnem skladu. Letošnjega turnirja se je udeležilo preko 160 tekmovalcev, ki so bili razvrščeni v štiri skupine (registrirani – moški, ženske in rekreativci – moški, ženske). Organizacijski odbor se je tudi tokrat odločil, da izpelje finale osmih najboljših tekmovalcev in tekmovalk iz predtekmovanja. Za rekreativce je veljala uvrstitev na zadnji dan tekmovanja. Gledalci so lahko videli na delu odlične kegljače, člane državne reprezentance, kot tudi tekmovalce, ki nastopajo v tujini. V finalnem nastopu smo videli tudi domačega tekmovalca, ki s svojim nastopom po tekmovanju ni bil najbolj zadovoljen. Bučen aplavz je po tekmovanju prejel član državne reprezentance Uroš Stoklas, ki je za svojim rekordom kegljišča zaostal le za 4 keglje.

Rezultati finala ženske: Rada Savić (KK Celje) – 591 podrtih kegljev, Anja Kozmus (KK Celje) – 570, Jožica Šeško (KK Celje) – 553, Mira Grobelnik (KK Celje) – 551, Dragica Durič (KK Remoplast) – 532, Majda Grahor (KK Remoplast) – 510, Marica  Lozić (KK Šoštanj) – 484.

Rezultati finala moški: Uroš Stoklas (KK Rot-Weiss Zerbst) – 655 podrtih kegljev, Davor Sobočan (KK Ljubelj) – 585, Igor Zamljen (KK Calcit Kamnik) – 573, Jure Fleischman (KK Triglav) -567, Grega Bajželj (KK Ljubelj) – 522, Jure Mejač (KK Ljubelj) – 551, Janez Čerin (KK Ljubelj) – 548, Rasim Hasičić (KK Šoštanj) – 542.

Pri rekreativcih je slavil Janko Karun (ABC Rent a car) – 572, Brane Dreu (Premogovnik Velenje) – 570, Miro Homar (Kegelj team) – 536.

Med rekreativkami je slavila Ema Zajc (KK Ljubelj) – 506 – čiščenje – 147, Štefka Flerin (KK Kamnik) – 506 – čiščenje 141, Francka Stare Novak  (KK Triglav) – 502.

Vsi udeleženci turnirja so pohvalili organizatorje turnirja, ki je prvič v zgodovini kluba preko FB strani kegljaškega kluba v živo prenašal finale. Tako bo sedaj možen ogled tudi domačih tekem v živo.

 

      Končni rezultati predtekmovanja

      Rezultati finala - ženske - 06.01.2018 ali KLIKNI TUKAJ

      Rezultati finala - moški - 06.01.2018 ali KLIKNI TUKAJ

   Fotografije s podelitve najboljših rekreativk in najboljšega rekreativca

   Fotografije s tekmovanja v finalu