6. KROG (2020/2021) MIKLAVŽ - ŠOŠTANJ

6. KROG (2020/2021) MIKLAVŽ - ŠOŠTANJ

VISOKO ZMAGO PLAČALI Z IZGUBO IGRALCA

Tokratno poročilo pričenjamo o hudi poškodbi Šoštanjskega tekmovalca Darka Juga. Ta je tako nerodno padel, potem ko mu je spodrsnilo na tekmovalni stezi, da si je po oceni dežurnega zdravnika zlomil levo stegnenico. Tekma je bila prekinjena za več kot 30 minut.

Kljub žalostnemu dogodku, so se tekmovalci Šoštanja veselili najvišje možne zmage. Šoštanjčani so v Maribor odpotovali v upanju, da lahko domači ekipi odščipnejo točko, morda obe. Kegljišče v dvorani Tabor zelo dobro poznajo, saj so tri kroge pred tem, tu premagali ekipo Lokomotive. Tako dvorana Tabor za Šoštanjčane ostaja neporažena. Trener gostujoče ekipe je dodobra premešal postavo in s to postavitvijo presenetil domačega stratega. Zelo dober začetek Šoštanjske trojke je že po 30 lučajih zahteval prvo domačo žrtev. Domačini so napravili menjavo, ki tudi ni bila dorasel nasprotnik razpoloženemu gostu. Vse do prekinitve srečanja so Šoštanjčani prevladovali na stezah, povečevali razliko, tako v igri na polno kot na čiščenje. V nadaljevanju so domačini izkoristili šok gostov in se povsem rezultatsko približali gostujoči ekipi. Šoštanjske »vijolice« so se hitro pobrale, zaigrali tako kot znajo in zmorejo in z rezultatom 3:0 dobili prvo igro. Drugi trojki so priigrali kar 66 kegljev prednosti. Ko so tekmovalci druge trojke razliko povečali na kar 105 kegljev, je bilo domačinom jasno, da tega srečanja ne morejo več dobiti. Igralci Miklavža so povsem popustili, se vdali usodi, kar so gostje pridno izkoristili in razliko povečali na končnih 122 kegljev in osvojitvijo vseh osmih ekipnih točk. Domačini, ki so bili prepričani v svojo zmago, so na kraju srečanja iskreno čestitali gostom za tako nepričakovano visoko zmago.

Obe ekipi sta po tekmi poškodovanemu tekmovalcu Jugu poslali lepe želje po čim prejšnjem okrevanju in po hitri vrnitvi na tekmovalne steze. Sezona zanj je verjetno že končana, saj bo okrevanje trajalo dlje časa, kot so pričakovali v upravi kluba.

Srečanje 7. kroga  bo na sporedu 7. novembra, ko se bosta na Šoštanjskih stezah pomerila domača ekipa in novinec v ligi ekipa Brežic.

Šoštanj: Fidej – 509 (1), Hasičić – 521 (1), Jug – 385 – Kompari – 113 – 498 (1), Šehič – 527 (1), Pintarič – 553 (1), Petrović – 552 (1).
 

       Uradni ekipni zapisnik KZS – 6. krog

      Statistika tekme

   Fotografije

Rezultati 6. kroga - 2. liga vzhod (moški):

MIKLAVŽ : ŠOŠTANJ (3038 : 3160); 0:8
PIVOVARNA LAŠKO : KONJICE 2 (3031 : 3198); 0:8
BREŽICE : DRAVOGRAD (3430 : 3386); 5:3

ŠPEDICIJA RCM : LOKOMOTIVA (preloženo)
CERŠAK 2 : SLOVENJ GRADEC 1 (preloženo)