LJUBNO 2022 TURNIR ZA POKAL FLOSARJA

LJUBNO 2022 TURNIR ZA POKAL FLOSARJA

LJUBNO OB SAVINJI 2022 – KEGLJAŠKI TURNIR ZA POKAL FLOSARJA

Tradicionalno je zadnji teden v mesecu juliju in prvi teden v mesecu avgustu, rezerviran za praznik Flosarski bal na Ljubnem ob Savinji. V sklopu ena najstarejših prireditev v Sloveniji, ki že od leta 1961 ohranja spomin na tradicijo splavljenja lesa po reki Savinji, smo kegljači iz Šoštanja tudi letos z veseljem sprejeli povabilo kegljaškega kluba Ljubno G.K.E., s katerim nas vabijo na tradicionalni kegljaški turnir za pokal Flosarja. 

V sredo, 3. avgusta 2022 je na kegljišču gostišča Ermenc potekalo kegljaško tekmovanje v borbenih igrah. Povabljene so bile ekipe iz Črne na Koroškem (Špedicija RCM), moška in ženska ekipa iz Šoštanja ter domača ekipa iz Ljubnega ob Savinji. Kegljišče gostišča Ermenc ima le dve tekmovalni stezi, zato so se organizatorji odločili, da turnir odpreta domača ekipa Ljubno G.K.E. in predstavnice nežnejšega spola iz Šoštanja. Tekmovalke in tekmovalci so na vsaki stezi opravili šest setov po 18 lučajev. V prvi igri so domači tekmovalci porušili 492 kegljev, Šoštanjčanke pa 467 kegljev. Veliko bolj zanimiv dvoboj je potekal med ekipama Špedicija RCM in Šoštanjčani, ki so pred dobrimi tremi meseci postali državni prvaki v tej disciplini. Državni prvaki, tokrat v malo spremenjeni sestavi (na fotografiji z leve proti desni Miloje Aleksić, Leopold Fidej, Rasim Hasičić, Vlado Križovnik, Božo Ognjenović in Pavle Petrović), so dvoboj pričeli zelo slabo, na srečo pa tudi Črnjani niso blesteli. Šoštanjčani so se hitro uigrali in po prvih šestih setih imeli prednost več kot sedemdeset kegljev. V drugem delu so se Korošci razigrali in se prvakom približali na 10 kegljev. Zadnje tri sete so šoštanjske vijole ponovno povečale prednost in kegljači iz Šoštanja so prepričljivo osvojili turnir. Šoštanjčani so porušili 519 kegljev, nasprotniki le 479 kegljev.

Zmagovalci turnirja so iz rok predsednika turističnega društva Ljubno ob Savinji prejeli velik pokal, iz rok domačega predstavnika pa še prehodni pokal, ki bo krasil klubske vitrine do naslednjega leta. Veselje se je nadaljevalo na terasi gostišča Ermenc, ki je za vse tekmovalce pripravilo dobro zakusko.

Hvala za povabilo, dobro organizacijo tekmovanja in pripravljeno hrano.

        FLOSARSKI BAL 2022 - ZLOŽENKA