STRUNJAN 2020 KONDICIJSKE PRIPRAVE

STRUNJAN 2020 KONDICIJSKE PRIPRAVE

FOTOREPORTAŽA S KONDICIJSKIH PRIPRAV – STRUNJAN 2020

1. DAN – PETEK, 4.9.2020 / POSTOJNA

Tudi v letu 2020 smo se kegljači iz Šoštanja odločili, da se skupaj zberemo na kondicijskih pripravah pred pričetkom nove tekmovalne sezone, ki bo za nas še bolj pomembna kot je bila lanska, saj se bo potrebno maksimalno potruditi za najvišja mesta, ker so se 2. moški ligi – vzhod priključili kegljači iz Slovenj Gradca, Slovenskih Konjic, Brežic, Pivovarne Laško, Lokomotive (MB) in druga ekipa iz Ceršaka. 

To leto nas je pot ponovno vodila na Primorsko, kjer se še najbolje počutimo. Naš prvi postanek, ki smo ga izkoristili za jutranjo kavo, smo opravili na znani lokaciji v Blagovici, kjer nam je kolega Pavle Petrović pripravil majhno prijetno presenečenje z žrebanjem obeskov, ki pomenijo nekakšen simbol in prinašajo srečo na kegljišču.

Pred prihodom na našo izbrano lokacijo v Strunjanu (Apartmaji Salinera), smo opravili trening na kegljišču v Postojni. Na kegljaške steze so prvi stopili: Leopold Fidej, Rasim Hasičić, Emil Šehič in Pavle Petrović. S podiranjem kegljev so nadaljevali: Božo Ognjenović, Darko Jug, Miloje Aleksić in v »repesažu« Pavle Petrović in zaključili Darko Jug in Miloje Aleksić v »repesažu« ter Roman Sečki in Bogdan Kompari.

Po 1. treningu so vodili: Emil Šehič (577), Roman Sečki (560) in Pavle Petrović (536).

Trem najboljšim 1. tekmovalnega dne je čestital tudi Darko Bizjak, legenda slovenskega in svetovnega kegljanja, ki nam je nesebično razkril nekaj skrivnosti za uspešnejše kegljanje. Smo se kaj naučili?

Ko smo prejeli nekaj nasvetov iz sveta kegljanja in zaključili krajše ter zelo prijetno druženje v Postojni, smo se odpravili proti naši ciljni destinaciji – Strunjanu, kjer smo v popoldanskem času prevzeli ključe od apartmajev, ki so postali naš začasni dom za tri nepozabne dni. 

Prosti čas do večerje smo preživeli bolj kot ne po svoje, nekateri z debato ob pijači, drugi s kopanjem v morju, tretji ob kavi v bližnjem baru na plaži.

Kar naporen dan za vse nas smo zaključili z večerjo v hotelu Salinera ter skupnem druženju na terasi apartmajev do poznih jutranjih ur.

2. DAN – SOBOTA, 5.9.2020 / FIESA

Naslednji dan smo se po jutranjem prebujanju in zajtrku odpravili peš v Fieso, dobre pol ure hoje od Strunjana, kjer smo se najprej okrepčali, da bi lahko s kar največ energije preživeli celoten dan, kajti krogle in keglje smo zamenjali z žogo za odbojko, balinčki in novo igro, ki so jo iznašli na Finskem, z imenom Molkky.

Fotografije povedo vse, kako uživali smo!

3. DAN – NEDELJA, 6.9.2020 / IZOLA

Naš tretji dan skupnega druženja je bil ponovno tekmovalno usmerjen na kegljaške steze, in sicer na kegljišču v Izoli. Po zajtrku smo izpraznili svoje sobe, počistili za sabo in se odpeljali proti Izoli na kegljišče. Pred prvimi nastopi smo imeli kar nekaj časa, ki smo ga izkoristili za sprehod ob obali, saj nam je bilo vreme letos zelo naklonjeno.

Na kegljaške steze so najprej stopili Leopold Fidej, Miloje Aleksić, Pavle Petrović in Roman Sečki, nadaljevali Rasim Hasičić, Emil Šehič, Božo Ognjenović in Darko Jug ter zaključili Bogdan Kompari in v »repesažu« Roman Sečki, Pavle Petrović in Rasim Hasičić.

Najboljši kegljač priprav za leto 2020 je postal Emil Šehić (skupaj 1.111 podrtih kegljev), ki je obdržal vodstvo s 1. tekmovalnega dne in si s tem prislužil nagrado s prostim plavanjem od Izole do Portoroža, medtem ko sta se na drugem in tretjem mestu s 1. tekmovalnega dne zamenjala drugo-uvrščeni Pavle Petrović (1.095 podrtih kegljev), ki si je s tem prislužil nagrado s hitro hojo od Izole do Portoroža in tretje-uvrščeni Roman Sečki (1.079 podrtih kegljev), ki lahko za nagrado peš odjadra od Portoroža do Izole.

Naj-ribiča med kegljači za leto 2020 sta skupaj postala Božo Ognjenović in Bogdan Kompari (2x21 ribic – dovolj za večerjo).

Vsi smo bili enotnega mnenja, da takšno tekmovanje ponovimo vsako leto, morda tudi s kakšnimi praktičnimi nagradami.

Po kegljanju in slastni pici je bila pred nami samo še pot proti domu z željo, da enako druženje ponovimo tudi naslednje leto, morda še v številčnejši zasedbi.

 

       4.9.2020 - Fotoreportaža iz Postojne

       5.9.2020 - Fotoreportaža iz Fiese

       6.9.2020 - Fotoreportaža iz Izole

       Naj kegljač priprav 2020

   Fotografije STRUNJAN 2020 (Postojna-Fiesa-Izola) / FB profil

 

HVALA VSEM, KI SO NAM OMOGOČILI KONDICIJSKE PRIPRAVE V STRUNJANU.