DP ZA ČLANE / ČLANICE POSAMEZNO 2021

DP ZA ČLANE / ČLANICE POSAMEZNO 2021

USPEŠNI NASTOPI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Tekmovalna sezona 2020/2021 je bila to leto za kegljače Šoštanja, kot je še ni bilo, saj so jo močno zaznamovali omejitveni odloki zaradi razglašene epidemije covid-19. Okrnjeni in onemogočeni so bili treningi, tekme in družabne klubske dejavnosti. V sezoni so kegljači Šoštanja odigrali le šest prvenstvenih tekem in ob prekinitvi zasedali peto mesto. Tekmovalna komisija pri KZS se je nato odločila, da razveljavi celotno prvenstvo in tako vse rezultate briše. Po šestih mesecih zaprtja, so kegljači lahko zopet stopili na steze in začeli s pripravami na DP.

Udeležba na prvenstvu je bila brez predhodnih kvalifikacij oziroma regijskih prvenstev, upoštevale pa so se le kvote za posamezne OTS (območne tekmovalne skupnosti). Celjska regija je imela pravico nastopiti le z dvema tekmovalcema. Po odpovedi tekmovalcev iz Slovenskih Konjic so Šoštanjčani dobili priložnost, da v Kranj pošljejo dva svoja tekmovalca. Na kegljišču v Kranju se je zbralo kar 64 tekmovalcev, ki so si v dvodnevnem tekmovanju želeli zagotoviti tretji natop, v finale 16 najboljših posameznikov.

Prvi dan nastopa je odlično kazalo obema tekmovalcema Šoštanja. Rasim Hasičić je s 563 podrtimi keglji zasedal odlično 27. mesto, Pavle Petrović pa z rezultatom 556 podrtimi keglji 32. mesto. Drugi nastop sta opravila nekoliko slabše in s tem zapravila še boljšo uvrstitev. Hasičić je porušil 531 kegljev in s skupnim rezultatom 1.094 podrtih kegljev zasedel 47. mesto, Petrović pa si je z rezultatom 510 kegljev močno poslabšal uvrstitev in s skupnim rezultatom 1.066 podrtih kegljev zasedel 55. mesto.

Glede na sezono sta rezultata za Šoštanjčane dobra, saj so pred DP opravili le nekaj treningov. Državni prvak je postal Matej Lepej član KK Triglav, drugi Klemen Mahkovic KK Gorica, tretji Denis Pašič KK Pivka.